Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Senior Chambers lagde vejen forbi Nytteindsatsen og EKU

Onsdag den 27. februar havde Nytteindsatsen og EKU besøg af den lokale Senior Chamber forening, som var meget interesserede i at høre, hvad vi laver på KompetenceCenter Billund.

Besøg på værkstedet

Senior Chamber er en afdeling af Junior Chamber International, hvor medlemmerne har passereret 40 år. Junior Chamber International er et stort internationalt netværk, som i Danmark har 650 medlemmer mellem 18 og 40 år og 600 seniormedlemmer. 


Senior Chamber er et netværk af folk, som har interesse for det lokale erhvervsliv. Der er 16 medlemmer plus ægtefæller i den lokale Senior Chamber forening. Du behøver ikke at have været juniormedlem i JCI for at blive medlem i deres afdeling. For dem handler det om at samle folk, som vil 
være en del af et socialt fællesskab, hvor folk med forskellig baggrund mødes, og som har lyst til at se en masse, som man ellers ikke ville se.

Den sidste onsdag i måneden besøger foreningen en lokal virksomhed. De har tidligere været på besøg hos bl.a. AVdesign og Sealing System. Onsdag aften gik turen så til Nytteindsatsen og EKU, som er en del af Jobcenter Billund, og er placeret på KompetenceCenter Billund.

 

Hvem er Nytteindsatsen og EKU? 

I Nytteindsatsen arbejder borgerne for sin ydelse og bliver en del af et arbejdsfællesskab. Sammen med Henrik Lund Bak, koordinator for Nytteindsatsen, arbejder de bl.a. med vedligeholdelse af Hjerteforeningens hjertestier i kommunen og KompetenceCenter Billund. 

Hos EKU - ErhvervsKompetenceUdvikling har du mulighed for at afdække og udvikle dine erhvervskompetencer på træ-, metal- og montageværkstedet. Her bliver du taget godt imod af Gert Olesen, som er værkstedsansvarlig på EKU. 

Både Nytteindsatsen og EKU har borgeren i centrum og har fokus på, at værkstederne skal være så tæt på den virkelige verden som muligt. Ved at løse forskellige opgaver indenfor forskellige områder får borgeren mulighed for at afprøve, om det er den retning, som vedkommende ønsker at gå.

 

Præsentation og rundvisning 

Aftenen startede med en kop kaffe og en præsentation af, hvad Nytteindsatsen og EKU er, og hvad de laver til daglig. Derefter fik de en rundvisning rundt på værkstederne, hvor Henrik og Gert fortalte lidt mere om, hvad de laver på værkstederne. 

Gert viste frem og fortalte om en opgave, som de i øjeblikket udføre for en lokal virksomhed, hvor borgeren er med i processen fra start til slut. De henter paller med materiale hos virksomheden. På værkstedet borer borgeren huller i træet, forarbejder produktet, påsætter justerfødder og til sidst pakker det ind. Når en palle er klar til aflevering, kører borgeren med ud til virksomheden og afleverer produkterne samt følgeseddel. 

 

På træværkstedet fremstiller de forskellige produkter af genbrugsmaterialer, som er til salg. Der var stor interesse hos medlemmerne for produkterne, og der var et par stykker, som købte noget med hjem. I produktkataloget kan du se et udvalg af de ting, som de laver. Du er velkommen til at komme forbi værkstedet og tage et kig. 

Efter rundturen på værkstedet blev der serveret smørrebrød og indbudt til snak på kryds og tværs. Aftenen sluttede af med en rundvisning på resten af Kompetencecentret og Café K. 

 

Skal din virksomhed have hjælp til småopgaver? 

Både Nytteindsatsen og EKU vil gerne have flere små opgaver ind fra lokale virksomheder. Det er til stor gavn for borgerne, da de får lov til at arbejde med konkrete opgaver. 

Vi vil gerne have et tættere samarbejde med de lokale virksomheder. Det giver borgerne mulighed for at løse opgaver, som minder om de opgaver, de kan komme til at arbejde med i en virksomhed, fortæller Henrik Lund Bak.


Har din virksomhed nogle opgaver, som I gerne vil have hjælp til at få løst, er du velkommen til at tage fat i Henrik Lund Bak på tlf.: 7972 7390 eller Gert Olesen på tlf.: 7213 1214 og få en snak om det er en opgave, som de kan hjælpe med at løse.