Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Stor interesse for job i transportbranchen

Torsdag den 21. februar havde vi besøg af DEKRA og tre virksomheder, som arbejder indenfor transportbranchen. 50 interesserede var mødt op for at høre mere om deres mulighed for at komme i job indenfor transportbranchen.

 

I samarbejde med DEKRA i Vejen havde Jobcenter Billund arrangeret transportdag på KompetenceCenter Billund torsdag den 21. februar. Alle interesserede fik muligheden for at høre om jobbet som chauffør indenfor bus-, lastbil- og taxi/flextrafik-branchen, samt møde virksomhederne Flemming Thisgaard, Umove og Dansk Auto Logik

Charlotte Corydon fra DEKRA startede dagens program med en præsentation af DEKRA. Hun fortalte kort om de kurser, som de udbyder, og hvor vigtigt det er, at du kun vælger at starte på et forløb hos dem, hvis du virkelig er motiveret for at være der. 

Der blev spurgt ud i forsamlingen, om nogle i forvejen har kørekort til bus, lastbil eller taxi. Et par hænder røg i vejret. Derudover havde et par stykker tidligere været ansat som lastbil- eller buschauffør, som undervejs delte ud af deres egne erfaringer i plenum.  

Både de erfarne og dem, som endnu ikke havde stiftet bekendskab med transportbranchen stillede gode spørgsmål undervejs til DEKRA og virksomhederne. Der blev bl.a. spurgt ind til de nye regler i forhold til uddannelse for varebilschauffører. 

 

Kan fleksjobbere blive lastbil- eller buschauffør?

Et af de spørgsmål som nogle af de fremmødte var meget interesseret i at få svar på var, hvorvidt det egentligt er muligt for fleksjobbere at blive lastbil- eller buschauffør? Svaret er ja. Ifølge Flemming Thisgaard er det ikke et problem i transportbranchen, man skal bare finde det rigtige sted, som er klar på at ansætte en fleksjobber. For ham er det afgørende, hvor fleksibel og motiveret for jobbet du er. 

Frank Toft fra Umove supplerer med, at de gerne ansætter fleksjobbere, da de kan dække nogle af de kortere vagter. Umove har fx fleksjobbere ansat i stillinger på 15 og 20 timer, og hvis du er interesseret i at arbejde 20 timer, er jobbet som skolebuschauffør en god mulighed. 

Som fleksjobber er der også gode muligheder for ansættelse indenfor flextrafik. 

 

Du skal brænde for jobbet som chauffør

Efter en kort pause hvor kaffekopperne blev genopfyldt, fortalte de tre virksomheder om dem selv, forventninger til deres medarbejdere, muligheder for job, løn mv. 

En af de ting som gik igen i virksomhedernes præsentationer var, at du skal brænde for jobbet som chauffør, og at det er et spændende og frit arbejde, hvor du arbejder selvstændigt, så længe opgaven bliver løst til tiden. 

 

Flemming Thisgaard  fortæller, at de har stort behov for chauffører og ifølge ham, så kan der aldrig blive for mange chauffører, da det er en branche, som er i konstant vækst. 
Hos Umove er det vigtigt, at du møder til tiden, da kunderne forventer busafgange til tiden, udtaler Frank Toft. 
Johnny Lauridsen, Dansk Auto Logik fortæller, at mange års erfaring ikke vigtig for dem - det vigtigste er, at du har hjertet med og er motiveret for at køre og aflevere bilerne. 

 

Bagefter kunne man få en en-til-en samtale med DEKRA, som tjekkede kørekort og CV og udarbejdede en plan for eventuelle manglende kurser for at komme i job indenfor transportbranchen. Derudover var der mulighed for at tage en uddybende snak med virksomhederne og stille spørgsmål. 

 

Fakta om virksomhederne

Flemming Thisgaard ligger i Give og løser opgaver inden for fragt og udlejning af lifte og entreprenørmateriel. Flemming Thisgaard udfører opgaver som bl.a. transport af teknisk udstyr, kurerkørsel og distributionskørsel.

Umove er Danmarks største busselskab inden for kollektiv trafik med mere end 400 busser. Umove beskæftiger 1.000 medarbejdere og kører på Sjælland og i Jylland – både på landet og i byerne. De har kontor og garageanlæg i Vejle, samt en række små anlæg rundt omkring i landet bl.a. i Grindsted.

Dansk Auto Logik er Danmarks største autotransportør, som leverer brugte og nye biler i hele landet. De løser opgaver indenfor modtagelse, montering, klargøring, om- og opbygning af person- og erhvervsbiler. Auto Logik beskæftiger ca. 300 medarbejdere med afdeling i Vamdrup og i Ringsted.