Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Lærlinge og praktikpladser til alle

Det var temaet, som Netværksforum for job og uddannelse havde fokus på, da de inviterede interesserede aktører til dialog om lærlinge- og praktikpladssituationen i Billund Kommune.

På temamødet drøftede vi, hvordan vi ved fælles hjælp både kan finde lærlinge til virksomheder/brancher, der mangler lærlinge, og finde praktikpladser til lærlinge, som i dag står uden. Hvad kan de forskellige aktører spille ind med for at få dette til at lykkes?

Over 30 deltagere fra UU-Billund, A-kasser, fagforeninger, Handikaprådet, Billund Erhvervsfremme, Byrådet, erhvervsskolerne, jobcentret og virksomheder var mødt op, da Netværksforum Billund afholdte møde på Kompetencecenteret torsdag eftermiddag. Temaet var lærlinge og praktikpladser til alle.

Skabe interesse for erhvervsuddannelserne

Mødet startede ud med velkomst af Robert Terkelsen, hvorefter oplægsholder fra ProVarde, Erhvervsplaymaker Kasper Bech Pedersen, kom på banen. Han fortalte meget inspirerende om sin måde at profilere sig i Varde. Han fortalte blandt andet om, hvordan han skaber kontakt mellem virksomheder og udskolingsklasserne, så der bliver booket og planlagt et år frem. Her kan lærerne så selv planlægge, hvornår og hvem de vil besøge af virksomhederne. Dette for at skabe interesse hos eleverne i at tage en erhvervsuddannelse, og det virker! Den procentvise stigning af unge, som vælger en erhvervsuddannelse er steget markant blandt andet pga. denne indsats.

Efter oplægget gik snakken omkring bordene om muligheden for at ansætte en tilsvarende profil i Billund Kommune.

Fokus på lærlinge

Campus Grindsteds virksomhedskonsulent Morten Caspersen kom også med et oplæg om, hvordan han samarbejder med virksomheder om ansættelse af lærlinge. Her kom han blandt andet ind omkring, hvordan virksomhederne kan profilere sig og måske nå ud til en bredere målgruppe, samt gøre sig interessante for lærlinge, så de vælger dem. Der blev både talt om fordelene ved ansættelse af voksenlærlinge og de unge lærlinge, samt tilskudsmuligheder i denne forbindelse.

Eftermiddagen sluttede af med debat omkring bordene. Her kom der input og løsningsforslag til, hvordan vi får flere borgere, unge som ældre, til at vælge en erhvervsuddannelse, samt forslag til virksomhederne om at gøre sig tiltrækkende og åbne dørene op for mulige kommende lærlinge. Der skal være lærlinge og praktikpladser til alle med henblik på, at virksomhederne får den arbejdskraft, som de efterspørger.